2008. szeptember 28., vasárnap

AUSZTRIAI VÁLASZTÁSOK- GUARDIAN COMMENT

Ausztriát jobboldali gyors emelkedésért erősítették meg

Azzal kapcsolatban az emberrel kapcsolatban, aki Ausztria messzi jogának az orrszobraként örökölte Jorg Haider köpenyét, arra számítanak, hogy ma nemzeti választásokban meri a közvetlen választás egyötödét a legújabbakban haladj egy európai pártért miközben kampányolsz, anti-bevándorláspolitikák.
Heinz-Christian Strache drámai emelkedése és az egyszer gyengélkedő Freedom Party, akit azelőtt vezetett Haider, a két fő centrist*párttal növekvő osztrák véleményt kísért külföldiek, gazdasági bánatok és egy elterjedt kiábrándultság ellen.
A mai nap arra számított, hogy eredményeket fognak látni győzelemként Strache-nek, egy politikusnak, ki csinálta annak egy erényét, hogy a pártja korábbi vezetőjénél bevándorlókon volt még keményebb. A szavazások javasoltak a fiatalok közül annyira jelentős számút és idős, fizikai munkásokról és középosztályokról fog kiderülni, hogy arra szavaznak az embernek, hogy ki erősítette meg a népszerűségét szlogeneken keresztül mint például: Ha akarsz egy lakást, minden, amire neked szükséged van, egy fejkendő.
Interjúkban és nagygyűlésekben Strache kikelt a politikai intézmény vezető alakjai ellen miközben bohócokként címkézte az ország vezetőit, és árulók kik árultak Ausztrián kívül külföldieknek. A régi barátja, Haider - ki vezetett egy különválást a Freedom Partyból 2005-ben - most egy politikai törpének nevezik.
A hasadás óta Haider azzal vádolta Strache-t, hogy tovább valaha vezette a pártot a szélső jobboldalnak, egy olyan kép, ami Strache-nek van, küzdött, hogy remegjen. Mikor Strache, 39, amit kipróbáltak hogy pereljen rágalom miatt, ami egy olyan hírmagazinnak, ami azzal vádolta őt, hogy olyan neonáci kapcsolatai voltak, amiket a bíróság a magazin javára uralt miközben mondta azt, volt, bemutatott egy megfelelő tényszerű alapot hogy nemzeti szocialista ötletekre demonstráljon egy bizonyos közelséget.
Strache részt vett egy eseményen, amit néhány évvel ezelőtt szervezett Viking Youth Németországban, egy csoport, amit később betiltottak a szélső jobboldal-pozíciójáért.
A szavazás ellenére, ami felveti, hogy a bevándorlás megszállottság lett Ausztria választótestületéért, sok megfigyelő hiszi azt, hogy a Freedom Party és Strache igazi népszerűségének robusztus ellenzékért vannak a gyökerei egy vágyban a szociáldemokraták koalíciójának és a People Partyjának.
Az emberek érezték, hogy kellett lennie egy ellenzék, mondja Klaus Poier, a Grazi Egyetem. Sok ember, aki támogatja a Freedom Partyt, szükségképpen nem akarja azt ettől, hogy legyen kormányban.
Poier és másik elemzők vették észre, hogy Strache sikerének az a része a képessége volt, hogy egy populista érvvé változtasson állításokat ellene, szintén (lopott Haiderből) az a támadások ellene vannak annak a szokásosnak, amit azok az emberek, akik támogatják őt, beépítettek a szlogenben: Ők ellene vannak neki, mert támogat téged!
Bécs munkásosztályból való kerületei közül az egyikben a múlt héten a bevándorlók közül az egyik, aki Strache-nek van a látványaiban, maró volt. [Szabadság] sokat beszél, de soha nem tesz semmit, mondott Smail Alilovic 48 éves raktármunkás, aki 1994-ben odajött Ausztriához Boszniából.- írja a baloldali brit Guardian.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hajrá szélsőjobb